Lezing over de bevrijding

De lezing over de bevrijding op 4 november 2019 werd goed bezocht. We mochten in D’n Hoge Dries ongeveer 70 bezoekers ontvangen.

Auteur Jack Didden vertelde over de geïmproviseerde Duitse strijdgroep, de Kampfgruppe Chill, en de grote invloed van deze groep op het verloop van de gebeurtenissen vanaf de bevrijding van Antwerpen op 4 september 1944 tot het stabiliseren van het front begin november 1944.

Na de pauze ging de heer Didden in op de bevrijding van Rucphen en omgeving. Na deze lezing vertelde journalist Nick Brouwer over het boek waar hij aan werkt. Hiervoor interviewt hij mensen die de bevrijding in de gemeente Rucphen nog zelf hebben meegemaakt.

Heruitgifte boekje bevrijding
In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Omdat ons boekje uit 1991 niet meer verkrijgbaar was, hebben we in 2019 een heruitgifte uitgebracht: het boekje “Schijfse soldaten tijdens mobilisatietijd en de Duitse inval”. Verkrijgbaar voor €12,50 via ons secretariaat info@heemkundekringschijf.nl of 0165 343930.

Een impressie van de lezing in beeld.

Lezing over de bevrijding