Wandeling Buisse Heide zondag 11 maart 2018

 

Update 11-03-2018
-> Bekijk de foto’s van deze wandeling

 

De Angora hoeve

De wandeling die eerder door het winterweer werd afgelast staat nu gepland voor zondag 11 maart 2018. De wandeling wordt begeleid door Ad de Klerk. We verzamelen om 11 uur op de parkeerplaats Pannehuske.

Excursie
We wandelen langs Wallsteijn en bezoeken daar de tuinen. Je hoort de geschiedenis en de opbouw van het Landgoed vanaf 1793, het verhaal van de bijzondere bewoners, hun bezittingen en nalatenschappen. We bezoeken ook de groentetuinen, kruidentuinen en boomgaarden. We kruisen de Turfvaart en je hoort de geschiedenis van de turfconcessies, de aanleg van de Turfvaart en de relaties tot de Oranjes en de aristocratische bestuurders uit Breda. We komen nu op Landgoed de Oude Buisse Heide. Je hoort over de aanleg van de diverse turfvaarten, de bosbouw, lanen en dreven en natuurlijk de bijzondere bewoners Henriƫtte en Rik Roland Holst en hun gasten. Ook de geschiedenis van de familie van der Hoeven, nu nog eigenaren van de Moeren en voorouders van Henriƫtte, komt aan bod.

Landgoed
We wandelen langs de gebouwen van de Buisse Heide, de Heerenkamer, de boswachterswoning, de Angorahoeve en het Atelier. Daarna langs dreven en lanen terug naar het Pannehuske waar nog wat gedronken kan worden.

Info
De wandeling duurt 2 tot 2 1/2 uur
Honden zijn welkom mits goed aangelijnd.
Waar? Om 11:00 verzamelen bij Het Pannehuske.
Wanneer? Zondag 11 maart 2018

 

 

Wandeling Buisse Heide zondag 11 maart 2018